Husets historie

Historien om Postholderens Sted frem til i dag

Postholderens Sted har gennem 100 år været en familieejendom med flere generationer med meget liv fra børn, unge, midaldrende og ældre familiemedlemmer, hvor der er blevet taget hånd om hinanden. Det er tanken at følge dette liv op.

Vi forsøger at skabe en ejendom og et hus, hvor tingene og livet ikke behøver at jages rundt: Hvor det skal være en oplevelse at træde indenfor og være til stede i kortere eller længere tid, at der skal serveres lidt gammeldags mad i gammeldags møbler – altså en historisk oplevelse. Hos os kan du kan læse Knold og Tot fra 1931 og kigge i gamle familiejournaler, bøger osv. osv.

Du kan også følge noget af husets historie fra billeder på væggene.

Vi, Erik og jeg, synes, at vi har nået en del af det mål, vi satte os, og det håber vi også, du vil være enige med os i, når du besøger os.

Birte og Erik fortæller...

Historien om Postholderens Sted er den, at vi købte den gamle lervare- og fajancefabrik i Guldborg på tvangsauktion i meget forfalden tilstand. Naboerne mente, at ejendommen burde rives ned.

Heldigvis skete det aldrig! Da det er én af de større ældre ejendomme (fra 1800-tallet) i Guldborg og fremstår som en del af bybilledet, blev beslutningen at renovere ejendommen så tæt på den oprindelig stil som muligt.