Hilsen fra gæster

Hilsen fra gæster

“Jeg skal herved rette en hjertelig tak til alle, der har været involveret i vores vandring fra Roskilde til Maribo i dagene fra den 21.5. til den 29.5. d.å.
Vi har fået en udsøgt og unik betjening hos alle, som vi har været i kontakt med, og vores tak vil vi også gerne, at I viderebringer til relevante i jeres organisation, og som ikke er med på denne mailing-liste.
Vandringen blev en fantastisk oplevelse for deltagerne, og vi har “fråset” i luft og natur i strålende vejr på årets bedste tid.

Men vi har også haft tid til stilhed, enkelthed, langsomhed, åndelighed og tid til at reflektere over de mange andagter og ord, vi fik med på vejen i de adskillige kirker, vi besøgte.
Som pilgrim er destinationen sædvanligvis vandringens højdepunkt, og det blev den også for os.
Endt var strabadserne, og vi fandt os hurtigt hjemme i de nyindviede faciliteter i Maribo.

Maribo Domkirke og Pilgrimscentret danner simpelthen hovedhjørnestenene i et smørhul for pilgrimme.
Ordet misundelse eksisterer selvfølgelig ikke for pilgrimme, men jeg beder for og tror på, at en dag, hvor en træt pilgrim skuer Roskildes Domkirkes 3 spir på afstand, vil der også dér være et pilgrimscenter, og at stedet vil udgøre rammerne for et religiøst kraftcenter, som vil være værd at gæste.
Vi er mange, der har talt om at gøre vandringen fra Roskilde til Maribo til en årlig tilbagevendende
begivenhed.
På vegne af vandringens arrangører”

– Tom Jensen
Medlem af Roskilde Pilgrimsforening

En skøn oplevelse… Jeg skulle holde en miniferie, – en pause fra hverdagen. Så galt det om at finde det rigtige sted, til overkommelige penge Mine eneste kriterier var at det skulle ligge ved vandet, og være lidt hyggeligt. Så fik jeg anbefalet Postholderens sted i Guldborg. Bare navnet vakte min nysgerrighed, og jeg gik straks ind på deres hjemmeside, der er overskuelig, appetitlig, og imødekommende. Ved kontakten med indehaveren Birte Pawlik, blev jeg rigtigt godt modtaget, og aftaler blev lavet, nemt og ligetil. Jeg havde faktisk aldrig været på Lolland før. Så for mig var det en fin oplevelse bare at se denne landsdel, også …Jeg er Norsk, men har boet i DK i mange år, og har set meget af landet, men altså ikke Guldborg og Lolland. Jeg ankom om eftermiddagen, fandt min reserverede lejlighed, hvor det hele stod klart til mig.. Lidt senere kom værtinden Birte, og vi fik en hyggelig snak. Hun var meget imødekommende, og fortalte stort og småt om stedet og om egnens historie.
I løbet af de tre dage jeg opholdt mig på Postholderen, blev det til flere snakke. Og hvilke en fantastisk kvinde Birte er. Hun styrer sit sted med stor arbejdsglæde og passion. Hun er et menneske med en meget positiv tilgang til tingene. Det virker nærmest som om at arbejde på stedet, er mere en leg end et arbejde.

Men travlt har hun, der er meget der skal ordnes, bestilles og gøres klar. Stedet fungerer også som selskabssted, hvor man kan holde private fester. Og selvfølgelig skulle det også være fest, førstkommende weekend. Så der var stor aktivitet med forberedelserne… Men alligevel havde Birte tid til mig, jeg fik den store rundvisning på hele stedet. Fortællinger om fester, musikaftner og hyggeaftner i den skønne og meget hjemlige spiseafdeling. Hun havde da selvfølgelig også en lille butik, med økologiske, hjemmelavede madvarer.. Og for at det ikke skulle være løgn, kunne man også købe en masse hjemmestrikkede produkter fra Birtes hånd, som hun sådan lige lavede, ind i mellem alt muligt andet. Hver morgen stod der den sødeste kurv med morgenmad udenfor min dør, med alt hvad hjertet begærede,af friskt brød, kaffe, æg mm. Jeg nød mit ophold og den fine ro på Postholderen, men jeg nød i aller højeste grad også mit bekendtskab med denne utrolige, passionerede og meget venlige kvinde. Tak Birte, for en skøn oplevelse, der frister så meget til gentagelse…

– Jorunn Gjengedal