Historiske vandreture

Historiske vandreture - by, skov og natur

Med baggrund i 65 års liv i Guldborg er det muligt at få arrangeret forskellige vandreture med fortællinger om egnen og naturen.

Dels er der Kro- og Storskoven med de ranke bøgetræer og rævegravene ved Søbakken; dels er der fortællingen om svenskernes “huseren” på vej fra Langeland mod Sjælland under Svenskekrigen, og dels er der de gamle huses historier, bl.a. om kirken, som aldrig blev bygget. 

Nærmeste kirke er Majbølle, ligesom Guldborg er en del af Majbølle sogn. Der kan også fortælles om hotellet Prins Valdemar og frugtplantagen Guldborghave.

Vidste du f.eks., at efter 5. maj 1945 var der fortsat tyske vandflyvere i Guldborg til omkring 8. juni 1945? En usædvanlig historie, som pt. netop nu er ved at blive genfortalt via filminstituttet i København, som led i afgangsprojekt fra en studerende.

Historiske vandreture i Guldborgsund

Vi tilbyder vandreture til både voksne og børnefamilier som ønsker at opleve Guldborgsund på en helt ny måde. 

Når man skal på en vandretur er det altid en god ide, at tænke kreativ og pakke let. Lav eventuel en pakkeliste på forhånd – i er altid velkommen til at spørge vores personale, hvad der anbefales at tage med. Pak kun det i har brug for gælder specielt tøj, så i undgår at slæbe rundt på tøj som ikke passer til vejrforholdene. En god ide til at få mere plads i rygsække eller tasken er at rulle ens tøj sammen i stedet for at holde det. Du kan eventuel bruge kompressionsposer, så det fylder endnu mindre. Husk godt med væske – især på dage, hvor vejret er varmt. Tag gerne snacks som muslibarer, lette rugbrødsmadder og andre mindre snacks. 

Det kan nemlig være mange kilo at bære rundt på, hvis man pakker for meget, og det kan ødelægge den ellers rolige og hyggelige tur – husk at gå en hyggelig tur med venner eller familie er at slappe af, imens du er på vores historiske vandretur. 

Vi glæder os til at vise dig den smukke og historiske del af Guldborgsund.